3 oktober 2023
Geplaatst door TeamBellevueGoesediep

Het afgelopen jaar is er veel veranderd in de wereld van hypotheken. Vaak is er echter veel meer mogelijk dan je denkt! Jan-Kees de Bruine van De Bruine Hypotheken erkent dit: ‘’Veel mensen hebben zelf online al onderzoek gedaan naar hun financiële mogelijkheden en komen bij ons met een bepaalde verwachting. Na een vrijblijvend gesprek om de mogelijkheden in kaart te brengen zijn zeker 8 op de 10 mensen positief verrast over wat ze kunnen lenen en tegen welke maandlasten.’’

Het kopen van een huis is voor velen een grote stap in het leven. Een belangrijke factor bij het realiseren van deze droom is het verkrijgen van een geschikte financiering wat veel vragen oproept. Hoeveel kan ik lenen? Wat zijn mijn maandelijkse lasten? Steeds vaker kun je online informatie en mogelijkheden onderzoeken om zelf inzicht te krijgen in hypotheken. Echter blijkt dat een persoonlijk gesprek met een hypotheekadviseur veel gunstiger uitpakt dan wanneer je zelf online onderzoek doet. Samen met Jan-Kees nemen wij de mogelijkheden door en gaan we in op de redenen waarom zo’n gesprek met een hypotheekadviseur zo belangrijk is in de huidige tijd.

1. Een nieuwe woning met de ‘oude’ rentetarieven

"Veel mensen zijn zich er niet van bewust dat ze hun huidige rentecondities vaak kunnen meenemen naar een nieuwe woning", legt Jan-Kees uit. Veel klanten komen bij ons en gaan er vanuit dat ze tegen de huidige rente een volledig nieuwe hypotheek dienen af te sluiten. Het meenemen van jouw huidige (rente) condities zorgt ervoor dat je jouw hypotheek met een lagere rente gewoon kan meenemen naar de nieuwe woning. Bovendien, als je overwaarde hebt in je huidige woning, kan dit gunstig zijn bij het verkrijgen van een nieuwe hypotheek. Dit kan betekenen dat je slechts een beperkt gedeelte hypotheek nodig hebt tegen de huidige marktrente. Jouw huidige rentecondities, jouw voordeel!

2. Persoonlijk gesprek leidt tot positievere uitkomsten

De verleiding om ‘gemakkelijk’ online informatie op te zoeken is groot, maar vaak zie je slechts het topje van de ijsberg. Jan-Kees de Bruine benadrukt dat in 8 van de 10 gevallen een persoonlijk gesprek een wereld van verschil maakt en mensen nadien positief verrast zijn. Het gaat verder dan cijfers, het gaat om het begrijpen van jouw persoonlijke financiële situatie. Hierbij wordt rekening gehouden met jouw huidige en toekomstige situatie, doelen en wensen. Tijdens zo'n gesprek worden financiële kansen en mogelijkheden besproken die je online zou missen. 

3. Vergelijken en maatwerk: de sleutel tot succes

Een hypotheekadviseur kan verschillende hypotheekverstrekkers vergelijken en kan daardoor de meest passende optie voor jouw situatie vinden. Volgens Jan-Kees is het essentieel om inzicht te krijgen in jouw unieke financiële behoeften en doelen. Het verschil tussen hypotheekverstrekkers kan op bepaalde momenten groot zijn, waardoor het soms zelfs wekelijks kan verschillen welke hypotheekvestrekker het meest gunstige is en beste past bij jouw situatie.

4. Aftrekbaarheid van de rente voor lagere netto maandlasten

Een belangrijk voordeel van een hypotheek is dat de rente fiscaal aftrekbaar is. Ondanks dat de renteaftrek gestaag wordt afgebouwd is dit nog steeds interessant. De rente, vaak gezien als een financiële last, kan je eigenlijk voordeel bieden. Dit betekent dat je uiteindelijk minder belasting betaalt, waardoor de netto maandlasten vaak lager zijn dan de bruto maandlasten. 

5. Duurzaamheidskorting bij nieuwbouw

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in de aankoop van een nieuwbouwwoning, heeft Jan-Kees nog een verrassing: duurzaamheidskorting op de rente. Dit kan variëren van 0,15% tot 0,20% en zodoende kun je tot tientallen euro’s per maand besparen. Naast de duurzame voordelen en lagere energielasten kan ook de rente financieel voordeliger uitpakken. Een groenere toekomst, letterlijk en figuurlijk!

6. Senioren: vernieuw je toekomst

Jan-Kees ziet een taboe dat senioren denken vanwege hun leeftijd geen hypotheek te kunnen krijgen of geen hypotheek meer wensen. Hij benadrukt dat bij veel hypotheekverstrekkers, zoals ING, er diverse mogelijkheden zijn voor senioren, zelfs voor een looptijd van 30 jaar. "Stel je dient nog een ton te moeten lenen en dit kan over een periode van 30 jaar worden gespreid, dan zijn de maandelijkse kosten zeer goed te overzien," legt hij uit. Dit kan dat extra zetje geven om toch voor dat droomappartement te kiezen tegen realistische maandlasten! 

Jouw weg naar een nieuwe droomwoning!

Jan-Kees de Bruine gelooft dat een persoonlijk gesprek van onschatbare waarde is bij het verkrijgen van een financiering voor jouw droomwoning. Krijg vrijblijvend inzicht in wat je kan lenen en tegen welke maandlasten om jouw nieuwbouwwoning in Bellevue Goese Diep te realiseren. Dus waar wacht je nog op? Laat je verrassen en vraag een persoonlijk gesprek aan, want de weg naar jouw droomwoning is veel korter dan je denkt!