4 april 2023
Geplaatst door TeamBellevueGoesediep
Uitgelicht

“Goes heeft ons op een positieve manier verrast; het heeft alles: van gezellige winkels tot een theater, ziekenhuis en treinstation! En dan te bedenken dat Goes niet eens op onze shortlist stond. Maar deze appartementen spraken ons aan en gaandeweg werden we steeds enthousiaster. Het is voor ons de optelsom die telt: rustig buiten de stad wonen, het water en de Oosterschelde vlakbij en de gezelligheid van het stadshart op fietsafstand.”

Huib en Janny van Heest wonen in Residence Goese Diep. En met plezier! Het enthousiasme voor hun nieuwe woonstek is aanstekelijk. Op het balkon wijst Huib aan: Kortgene en het Veerse Meer, de Zeelandbrug en Wolphaartsdijk. Aan de achterzijde kijken ze over het Goese Meer. Huib vertelt dat hij ’s ochtends graag vanuit bed naar de zonsopkomst kijkt. “We hebben hier geen moment moeten wennen”, vertelt Janny lachend en wie hier rondkijkt, begrijpt dat direct. Huib valt haar bij: “Eerst werden we verliefd op deze plek, nu houden we ervan. Ook de zonsondergang is een schouwspel. Het is één groot theater waar we wonen; het decor wisselt voortdurend.” 

Aan het water wonen

Huib en Janny zijn geboren en getogen op Goeree-Overflakkee. Om die reden noemen zij zichzelf ‘surrogaat-Zeeuwen’, want ja, de band met Zeeland hebben ze altijd gevoeld. Toen ze tot de conclusie kwamen dat hun vrijstaande woning in Ouddorp, en dan met name de tuin, te veel onderhoud vergde, startte hun zoektocht naar een andere woning. “Ik had me ooit eens aangemeld voor deze appartementen”, aldus Huib. “Toen het Open Dag was, zijn we gaan kijken. Het was een prachtige dag in mei en alles moest nog gerealiseerd worden. Maar het bezoek aan deze locatie overtuigde ons. Dit was een unieke kans om aan het water te wonen.”

Eigen keuzes maken

Huib en Janny zijn steeds goed meegenomen in het aankoop- en bouwtraject. “We zijn over het algemeen goed geadviseerd, ook over het financiële plaatje. Dat is prettig. Omdat we besloten de woning casco te kopen, hadden we veel vrijheid om onze eigen keuzes te maken. Zo hebben we zelf het sanitair en de keuken laten plaatsen. Met de aannemer hebben we gedurende het proces bijvoorbeeld de toiletruimte vergroot en hebben we alle licht- en elektriciteitspunten bepaald. Natuurlijk moet je zelf bij de les blijven, maar alles is goed uitgevoerd.”

Ruim balkon met fantastisch uitzicht 

De overstap van een vrijstaande woning naar een appartement maakten Huib en Janny moeiteloos. “Het is zo rustig en makkelijk. Als we weggaan, trekken we zorgeloos de deur achter ons dicht. Dat gevoel van veiligheid is heel fijn.” Dat geldt ook voor het wooncomfort. “We hebben geen radiatoren en het is luchtdicht gebouwd. Maar het grootste genot is toch wel het ruime balkon met het fantastische uitzicht en het water, dat altijd dichtbij is. De eb en vloed in de Oosterschelde vind ik magisch. Zeker in de zomer maken we bijna dagelijks een fietstochtje via Wilhelminadorp naar het Goese Sas. Inderdaad, het lijkt hier soms wel iedere dag vakantie.”