9 september 2021
Geplaatst door TeamBellevueGoesediep

Het verkiezen van een nieuwbouwwoning boven een bestaande woning heeft een aantal belangrijke voordelen. Zeker wanneer u vroeg instapt in het nieuwbouwproject kunt u op veel vlakken meebeslissen over hoe de woning uiteindelijk zal worden! Ideaal wanneer u zelf al een beeld heeft van uw droomhuis en goed weet wat u graag wilt (en niet wilt) hebben.

1. Uw woning, uw wensen

Samen met de projectmakelaar kiest u voor de perfecte keuken en badkamer die geheel bij uw smaak en voorkeuren past. Niet alleen de grote lijnen maar ook de kleine details worden besproken. Denk bijvoorbeeld aan de plek van de stopcontacten of de materiaalkeuze voor de verschillende onderdelen van de woning. Door vanaf het begin betrokken te zijn zorgt u ervoor dat de woning naar eigen voorkeur wordt opgeleverd en er altijd rekening wordt gehouden met uw persoonlijke wensen.


2. Perfecte bouwtechnische staat

Een ander belangrijk pluspunt van een nieuwbouwwoning is natuurlijk het feit dat er geen gebreken overgenomen worden van een vorige eigenaar. De woning is fonkelnieuw en u bent de eerste bewoner! Afgezien van een korte opleveringsschoonmaak bent u uiteraard de eerste persoon die het bad zal laten vollopen of een pan op het fornuis zal zetten.

Ook de bouwtechnische staat van de woning is perfect wanneer u intrekt. Een nieuwbouwwoning voldoet altijd aan technische voorschriften met betrekking tot bijvoorbeeld isolatiewaardes. Zo hebben de ramen altijd minimaal HR++ glas en zijn de vloeren, gevels, deuren en het dak afgewerkt voor een optimale isolatie. De stookkosten blijven op deze manier zo laag mogelijk, bovendien draagt de perfect isolatie ook bij aan het voorkomen van eventuele geluidshinder.


3. Uw nieuwbouwwoning voldoet aan alle kwaliteitsnormen- en eisen

Ook andere kenmerken waar de woning minimaal aan moet voldoen zoals de hoogte van het plafond, de oppervlakte van de verschillende kamers, de breedte van de traptreden of de aanwezigheid van een ventilatiesysteem zijn volgens het officiële Bouwbesluit bepaald. Zo heeft u gegarandeerd een aangename leefbare ruimte die aan alle standaard eisen van hedendaagse woningbouw voldoet.


4. De eerste jaren geen of nauwelijks woningonderhoud

Uw nieuwe woning wordt in een perfecte staat opgeleverd. Door het inachtnemen van de minimum-eisen wat betreft de technische staat heeft u als bijkomend voordeel dat uw nieuwbouwwoning de eerste vijf jaar geen of nauwelijks onderhoud nodig zal hebben. Dat is pas zorgeloos intrekken! Bovendien profiteert u van een prima garantie voor het geval van eventuele bouwfouten.


5. Woning ‘Vrij op naam’ gekocht

Tot slot heeft u ook het grote voordeel dat een nieuwbouwwoning in veel gevallen ‘vrij op naam’ wordt gekocht. Dat betekent dat de overdrachtsbelasting bij de koopprijs is inbegrepen. Extra besparing dus!

Kortom, er zijn genoeg voordelen om een nieuwbouwwoning te kiezen in plaats van een bestaande woning. Zeker een aanrader voor diegenen die precies weten hoe hun droomhuis er uit ziet!

Bent u benieuwd naar onze nieuwbouwwoningen? U kunt zich hier inschrijven. Zijn er nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op, we maken graag kennis met u!